فاجعه در تشخیص اشتباه بیماری آلزایمر

روانشناسان در هلند یک زن 58 ساله را به اشتباه برچسب اختلال آلزایمر به وی زده بودند را مورد بررسی قرار دادند. وضعیت وی رو به وخامت گذاشته شد و به نقطه ای رسید که دائم دچار اشتباه می شد. و حتی دست به خودکشی زد، تا این که یک پزشک دیگر متوجه این تشخیص اشتباه شد.
چه اتفاقی برای افرادی که تشخیص اشتباه داده می شوند،بوجود می آید و مشکلات شناختی پیدا می کنند؟ به نظر می رسد حتی اگر مغز شما سالم باشد، مشکلات با غلظت متفاوت برای شما شروع می شوند.
بیماری آلزایمر
چگونه این زن 58 ساله برچسب آلزایمر خورده بود؟
این زن در یک برهه زمانی که دچار استرس در زندگی خویش شده بود با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت می کند، و اعلام می کند که مادر وی نیز چنین مشکلی داشته است. اسکن مغزی ناحیه جلوی مغز نیز کاهش فعالیت در این منطقه را نشان می داد. با فقر شناختی در سایر آزمون ها این متخصص اختلال آلزایمر را برای این خانم تشخیص داد. ( البته این متخصص به دلیل 26 مورد تشخیص نادرست دیگر مورد پیگرد قانونی قرار گرفت.)

زن ویران شد، و پس از آن به میزان قابل توجهی وضعیت وی رو به وخامت گذاشته شد. به طوری که دائما اشتباه می کرد و حتی به مرز خودکشی نیز رسید. چند ماه بعد، وی از خط مشاوره آلزایمر با یک متخصص دیگر مشورت نمود و با انجام آزمایش ها و اسکن مغزی متعدد همه نتایج نشان از تشخیص اشتباه و این که وضعیت وی نرمال است، بود.
آلزایمر
این متخصص گمان کرد که تشخیص اشتباه اولیه و کاهش فعالیت در ناحیه جلوی مغز با افسردگی ارتباط دارد. او این خبر خوب را به مراجع خویش اعلام کرد، اما با این وجود نیز آرام کردن و کاهش نگرانی های بیمار در این رابطه بسیار مشکل بود.
سالها بعد در مصاحبه ای که هارالد مرکلبچ ( Harald Merckelbach ) به همراه گروهش با وی انجام دادند، مشخص شد که این زن هنوز دچار لغزش های کلامی و تشخیص اشتباه در برخی موارد است. این گروه معتقدند که اثر تشخیص اشتباه باعث لانه گزینی خاطرات دروغین در ما می شود. به طوری که فرد برای هر اشتباه خویش، بیشترین علت را بیماریش می داند و به صورت خودکار تجارب و رفتارش را به نوع بیماریش نسبت می دهد.

با شروع تحقیقات بیشتر در این زمینه، نشان داد اطلاعات نادرست در مورد علائم فیزیکی می تواند به احساس افراد درباره خویش شکلی دیگر دهد. برای مثال، فیدبک غلط در مورد خس خس سینه آسم، تنگی نفس در کودکان مبتلا به آسم را شروع می کند.
هارالد مرکلبچ اعلام کرد که نتایج این تحقیق برای متخصصان پزشکی در اتباط با بیمارن دارای علائم ناشناخته، بویژه برای افرادی که تشخیص خستگی مزمن، فیبرومیالژیا، سندرم روده تحریک پذیر و درد مزمن و … داده می شوند از اهمیت بالایی برخودار است.
این مقاله توسط دکتر کریستین چارت ( Dr. Christian Jarrett ) در زمینه روانشناسی نوشته شده است.
منبع: Merckelbach, H., Jelicic, M., and Jonker, C. (2011). Planting a misdiagnosis of Alzheimer’s disease in a
person’s mind. Acta Neuropsychiatrica DOI: 10.1111/j.1601-5215.2011.00586.x

تازه ترین مطالب منتشر شده در یک فراکاو:

[archives limit =15]

آیا شما نیز علاقه مند به دریافت مطالب یک فراکاو در ایمیل خویش هستید:
پس اینجا کلیک نمایید تا اولین نفری باشید که نوشته بعدی یک فراکاو را می خواند…

یک فراکاو

عاشق روانشناسی و گفتگو درباره اون هستم. در ۱۴ سال گذشته با علاقه در حوزه وب با تمرکز بر روی موضوع روانشناسی فعال بوده و هستم. /// جهان بیمار و رنجور است/// دو روزی را كه بر بالین این بیمار باید زیست/// اگر دردی ز جانش برندارم ناجوانمردی است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا