اختلال شخصیت کلاستر C: پر از اضطراب و ترس شدید

این مطلب ادامه دو نگاشته قبلی در یک فراکاو با محوریت اختلالات شخصیت در DSM5 می باشد. پیشنهاد می کنیم این دو مورد را مطالعه نمایید تا آشنایی بیشتری درباره اختلالات شخصیت داشته باشید.

+ تعریف اختلال شخصیت بر اساس DSM5 [بخش اول]
+ کلاستر A: اختلال شخصیت پارانویید، اسکیزویید، اسکیزوتایپی
+ اختلال شخصیت کلاستر B: دمدمی، نمایشی و احساساتی!

خوشه c را خوشه اضطراب و ترس می نامند.
این دسته شامل اختلال شخصیت اجتنابی، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی – جبری می باشد که اشتراک آنان در تجربه سطح بالایی از اضطراب است.

اختلال شخصیت اجتنابی: The Avoidant Personality Disorder
این شخصیت نابهنجار با الگوی فراگیر از بازداری اجتماعی، احساس بی کفایتی و حساسیت زیاد به ارزیابی منفی تشخیص داده می شود.
این افراد از این که دیگران آنان را مسخره کنند، طرد یا مورد انتقاد قرار دهند ترس زیادی دارند.این افکار سبب انزوا و اجتناب از موقعیت های اجتماعی و تعامل با دیگران می شود.
تفکر محوری آنان این است که شایستگی لازم را ندارند و هم چنین دیگران وی را دوست ندارند.آنها فکر می کنند که برای تعاملات اجتماعی نامناسب هستند.
این نوع از افکار در افراد دارای اختلال شخصیت اجتنابی احساس اضطراب شدید در موقعیت های اجتماعی، به همراه ترس از تمسخر، انتقاد و نفی ایجاد می کند.
اختلال شخصیت اجتنابی
دنیای روابط اجتماعی این افراد محدود است و تنها یا افراد بسیار کمی رابطه دارند.
شدت این اضطراب و ترس سبب انزوا بیشتر و فرار از موقعیت های اجتماعی می شود. در نتیجه برای در امان ماندن از این اضطراب بیشتر در دنیای تنهایی خویش غرق می شوند.
دیگران ممکن است آنان را افرادی خجالتی تصور کنند که هنوز نمی توانند با دیگران به خوبی رابطه برقرار کنند.

پیشنهاد ویژه ما:

دانلود مجموعه آموزشی و کاربردی اختلالات شخصیت 

اختلال شخصیت وابسته: Dependent Personality Disorder
افراد دارای اختلال شخصیت وابسته یک نیاز قوی به مراقبت توسط دیگران دارند.این افراد بیشتر به عنوان فردی چسبنده برچسب گذاری می شوند.
شخص دارای اختلال شخصیت ترس زیادی درباره از دست دادن حمایت دیگران دارد. به شکلی که هر تصمیمی در مورد شخصی ترین امور را هم به عهده دیگران می گذارد.

اختلال شخصیت وابسته
این ترس شدید سبب می شود مورد سو استفاده توسط دیگران قرار بگیرند و حتی وقتی با موضوعی موافق نیستند برای جلب رضایت دیگران آن را انجام خواهند داد تا مبادا منبع حمایت آنان از دست برود. زمانی که متوجه شوند که شخصی که به آن وابسته هستند دیگر در دسترس نیست به سرعت به سمت فرد پشتیبان دیگری می روند.

اختلال شخصیت وسواسی- جبری: Obsessive-Compulsive Personality Disorder

درگیر در قوانین، مقررات و نظم و ترتیب هستند! این فهرست ها، قوانین خشک و بدون انعطاف در بیشتر مواقع سبب می شود فرد رشته امور را از دست بدهد.
استانداردها و کمال طلبی بیش از حدی در کارها به عنوان معیار انجام کار در نظر می گیرند که عدم رضایت آنان را در پی دارد چون هیچ گاه به آن معیارها نمی رسند.
برخی از این افراد وسایلی که دیگر ضرورتی ندارند، نگه داری می کنند شاید در آینده به کار آیند.
اضطراب و ترسی که این افراد دارند سبب می شود فرد اقدام به انجام رفتارهای کند تا سطح اضطراب آنان کمتر شود اما انجام دوباره رفتار خود تولید اضطراب مب کند و این زنجیره هم چنان ادامه پیدا می کند.

اختلال شخصیت وسواسی جبری
بیماران مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی – جبری ،‌مهارتهای بین فردی چندانی ندارند. رسمی ،‌جدی، و فاقد شوخ طبعی اند. آنها مردم را از خود فراری می دهند، نمی توانند حد وسط را بگیرند، و به اصرار می خواهند دیگران را تحت سلطه خواسته های خود در آورند.

هشدار:
از آنجا که سیستم های تشخیصی در حال حاضر برای اختلالات شخصیت حتی برای روانشناسان دشوار است، ما از شما می‌خواهیم تا از تلاش برای تشخیص خودتان یا شخص دیگری خودداری کنید. اگر درباره خودتان یا اطرافیان در این مورد نگرانی دارید برای کاهش این نگرانی‌ها با یک متخصص رواندرمانی مشورت کنید. روانشناسان به صورت علمی و حرفه‌ای به شما کمک خواهند کرد.

یک فراکاو

عاشق روانشناسی و گفتگو درباره اون هستم. در ۱۴ سال گذشته با علاقه در حوزه وب با تمرکز بر روی موضوع روانشناسی فعال بوده و هستم. /// جهان بیمار و رنجور است/// دو روزی را كه بر بالین این بیمار باید زیست/// اگر دردی ز جانش برندارم ناجوانمردی است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا