دانلود فایل های روانشناسی

کلاستر A: اختلال شخصیت پارانویید، اسکیزویید، اسکیزوتایپی

این نوشته ادامه مطلب قبلی ما درباره اختلال شخصیت در DSM5 می باشد.

خوشه A: اختلالات شخصیتی پارانوئید، اسکیزوئید، اسکیزوتایپی

کلاستر A خوشه عجیب و غریب نامیده می شود. این کلاستر شامل اختلال شخصیت پارانوئید ، اختلال شخصیت اسکیزوئید، و اختلالات شخصیت اسکیزوتایپی است. ویژگی مشترک اختلالات شخصیت در این خوشه می توان به برداشت‌ها نادرست از اجتماع اشاره کرد. این اختلالات تحت سلطه تفکر تحریف شده  است.

اختلال شخصیت پارانوئید:
با یک بی اعتمادی فراگیر و همیشه مشکوک از دیگران مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال شخصیت فرض می‌کنند که دیگران به آنها آسیب می‌رسانند،  از آنها سو استفاده می کنند، و یا به شکل‌های مختلف وی را تحقیر می‌کنند. آنها به تلاش زیادی برای دفاع از خود و حفظ فاصله خود از دیگران می‌پردازنند. حتی برای پیشگیری از این موارد ممکن است به دیگران حمله کنند.


دانلود مجموعه آموزشی و کاربری اختلالات شخصیت


به نظر میٰ‌رسد آنها کینه‌ای، اهل دعوا و خیلی حسود هستند. تفکر به طور آشکار تحریف شده است. درک آنها از محیط اطراف شامل کشف نیات بدخواهانه و رفتارهای تحقیرآمیز دیگران است. به این دلایل، آنها به دیگران اعتماد ندارند و از روابط نزدیک با دیگران دوری می‌کنند. زندگی عاطفی آنان تحت سلطه تمایل به بی اعتمادی و خصومت است.
اختلال شخصیت

برای اطلاعات بیشتر درباره این اختلال اینجا کلیک نمایید. – هم چنین این نوشته
ویدئو زیر اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.

برای مبتلایان به اختلال شخصیت پارانوئید پشت هر اظهار نظر خنثایی یک معنی پنهان تحقیرکننده یا تهدیدکننده وجود دارد. آنها همیشه ناخشنود و کینه ای اند. اما چیزی که آنها را به روان درمانی می کشاند، شک مزمنی است که به همسرشان دارند.

اختلال شخصیت اسکیزوئید:
این اختلال شخصیت یک الگوی فراگیر جدا شدن از اجتماع و طیف محدود بیان و عاطفه مشخص می شود. به این دلایل، افراد مبتلا به این اختلال تمایلی به اجتماعی شدن ندارند. به نظر نمی رسد که ایجاد روابط نزدیک لذت ببرند. آنها تقریبا همیشه فعالیت های انفرادی را انتخاب می‌کنند، و به نظر می رسد لذت کمی از زندگی می‌برند. آنها خیلی واضح از تعامل های انسانی ناراحت می شوند، برای همین ترجیح می دهند شغل هایی را انتخاب کنند که در آن کمترین تعامل با انسان ها وجود داشته باشد. بعضی از آنها به همین خاطر شب کار می شوند. آنها نه میلی به رابطه صمیمانه دارند، و نه از رابطه صمیمانه لذت می برند.

نه لبخندی، نه اخمی و نه هیچ تغییر آب و هوایی دیگر در سرزمین چهره شان دیده نمی شود؛ بی تفاوت بی تفاوت البته کنار همه اینها، کافی است که یک مسیر انفرادی بدون نیاز به تعامل به آنها نشان دهید. مثلا سرمایه گذاری برای دانش ریاضی، نجوم، یا سبک زندگی گیاه خواری آنها تا تهش می روند!
اختلال شخصیت

اختلال شخصیت اسکیزوتایپی:
اگر انزوا کلید واژه فهم اسکیزوئیدها باشد، اسکیزوتایپال ها را با «عجیب و غریب بودن» باید شناخت، عجیب و غریب بودن همه چیزشان. آنها به شدت خرافاتی، معتقد به غیب بینی و تله پاتی و حس ششم هستند.
وقتی با آنها حرف می زنید معمولا چیز زیادی سر در نمی آورید از بس که مبهم، استعاری یا با شرح و تفصیل حرف می زنند، یا بیش از حد حاشیه می روند. آنها یک دفعه در مراسم خشم می‌خندند یا در مراسم شادی گریه می‌کنند؛ یعنی به اصطلاح روانشناسان، عاطفه شان نابه‌جا است.
همه اینها یک طرف؛ ظاهر و پوشش عجیب و غریب و نامتعارف شان یک طرف دیگر. جالب این جاست این آدم ها در جمع اضطراب دارند، نه به خاطر اینکه اعتماد به نفس ندارند، بلکه به این خاطر که به جمع بدگمانند و از جمع می‌ترسند.

هشدار:
از آنجا که سیستم های تشخیصی در حال حاضر برای اختلالات شخصیت حتی برای روانشناسان دشوار است، ما از شما می‌خواهیم تا از تلاش برای تشخیص خودتان یا شخص دیگری خودداری کنید. اگر درباره خودتان یا اطرافیان در این مورد نگرانی دارید برای کاهش این نگرانی‌ها با یک متخصص رواندرمانی مشورت کنید. روانشناسان به صورت علمی و حرفه‌ای به شما کمک خواهند کرد.

::: در بخش بعدی از این مقاله، ما درباره کلاستر B به تفصیل صحبت خواهیم کرد:::

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button