هر روز با یک روانشناس: جان دیویی
“من باور دارم که آموزش و پرورش، در نتیجه، روند زندگی و نه آمادگی برای زندگی آینده است.” جان دیویی (1897)
بهترین راه برای شناخت وی: John Dewey
• اصلاحات آموزشی
• مصلحت گرایی
تولد و مرگ:
• جان دیویی در 20 اکتبر سال 1859 در برلینگتون، ورمونت به دنیا آمد.
• او در یک ژوئن ، 1952 فوت کرد.
خلاصه ای از زندگی:
جان دیویی فیلسوف و مربی بزرگ آمریکایی، در سال 1859 میلادی در برلینگتون آمریکا، چشم به جهان گشود. شغل پدرش کشاورزی بود که پس از مدتی آن را رها کرده و به خواربار فروشی روی آورد. دیویی که فوق العاده کمرو و کم حرف توصیف شده است، در آغاز جوانی و دوره دبیرستان و سال های نخست دانشگاه، هوشمندی و استعداد قوی از خود نشان نداد، به گونه ای که هنگام تحصیل در دبیرستان، چنان در حد متوسط می نمود، که احتمال داده نمی شد بتواند برای تحصیلات عالیرتبه وارد دانشگاه شود، به هر حال به دانشگاه راه یافت، سال های آخر تحصیل در دانشگاه، نقطه عطفی در افکار وی بود ونشانه های خلاقیت فکری و فعالیت فلسفی ازوی بروز کرد.
وی از شارحان و مفسران بزرگ پراگماتیسم (اصالت عمل) آمریکایی است و دامنه تالیفات وی، از نظر موضوعات گوناگونی که بدان ها اندیشیده و به نگارش پرداخته، گسترده و متنوع است.
جان دیویی، فارغ التحصیل از دانشگاه ورمونت و سه سال به عنوان یک معلم دبیرستان در اویل سیتی، پنسیلوانیا گذرانده است. او سپس یک سال را صرف مطالعه تحت هدایت استنلی هال در دانشگاه جان هاپکینز در اولین آزمایشگاه روانشناسی در امریکا نمود.پس از کسب دکترای خود را از دانشگاه جان هاپکینز، دیویی برای تدریس به دانشگاه میشیگان برای نزدیک به یک دهه رفت.
دیویی در سال 1894، به عنوان رئیس گروه فلسفه، روانشناسی و تعلیم و تربیت در دانشگاه شیکاگو پذیرفته شد. در دانشگاه شیکاگو بود که دیویی شروع کرد به شکل دهی نظریه خویش کرد.
مشاجره با رئیس دانشگاه شیکاگو، دیویی را در سال ۱۹۰۴ مجبور به ترک این دانشگاه کرد و پس از آن به تدریس در دانشگاه کلمبیا پرداخت و تا زمان بازنشستگی در این دانشگاه باقی ماند.دیویی در طی این سالها بسیاری از آثار ارزشمند خود را به رشته تالیف درآورد.
. وی در سال 1905، به ریاست انجمن روانشناسی آمریکا دست یافت .
فعالیت های روانشناختی:
کار دیویی تا به حال تاثیر حیاتی در روانشناسی، آموزش و پرورش و فلسفه داشته است. او یکی از بزرگترین متفکران قرن بیستم می باشد. تاکید بر آموزش و پرورش مترقی تا حد زیادی به استفاده از آزمایش به جای رویکرد اقتدارگرا به دانش کمک کرده است. دیویی نیز نویسنده پرکاری بود، انتشار کتابها و مقالات متعدد در یک طیف گسترده ای از موضوعات از جمله آموزش و پرورش، هنر، طبیعت، فلسفه، اخلاق و دموکراسی شامل بیش از 65 سال کار نوشتن او می باشد.
آثار منتشر شده:
• مدرسه و جامعه (1900)
• کودک و برنامه درسی (1902)
• چگونه ما فکر می کنیم (1910)
• تجربه و طبیعت (1925)
• فلسفه و تمدن و فرهنگ (1931)
سلام کارشناس مددکاری اجتماعی امداد میباشم واز مطالبتون خیلی استفاده میکنم خودم روانشناسی بالینی خوندم لطفا در مورد مددکاری شیوها وراهکارها وبرخورد با خانواده ها برایم مطلب بفرستید ضمنا در وبلاگم هم استفاده میکنمhttp://rvan2.blogfa.com