9 علامت و 8 رفتار افسرده ها
دختري هستم 18ساله. مدتي است که نسبت به همه چيز در زندگي ام احساس دلزدگي دارم و هر از گاهي دوست دارم چشم هايم را ببندم و جايي بروم که هيچ کسي آنجا نباشد، اين احساس بد احساس خوشي و شادبودن را ازمن گرفته است. لطفا کمکم کنيد.
اگر بيشتر درباره خودتان توضيح مي داديد تشخيص دقيق تري مي داديم و راه حل هاي درماني مشخص تري نيز ارائه مي شد. در مجموع اگر شما حداقل پنج مورد از علايمي را که در ادامه ذکر مي کنيم به طور هم زمان در يک دوره دو هفته اي داشته باشيد احتمالا دچار افسردگي شده ايد:
* خلق افسرده در بيشتر اوقات روز و تقريباً همه روزها.
* کاهش واضح علاقه مندي به تقريباً همه فعاليت ها يا لذت نبردن از آن ها.
* کاهش چشمگير وزن بدون اجراي برنامه غذايي خاصي براي لاغري يا افزايش وزن (مثلاً تغيير وزن بدن بيش از ۵ درصد در عرض يک ماه) يا کاهش يا افزايش اشتها تقريباً در همه روزها.
* کم خوابي يا پر خوابي.
* سراسيمگي يا کندي رواني-حرکتي.
*احساس خستگي يا از دست دادن انرژي .
* احساس بي ارزشي يا احساس گناه مفرط
* کاهش قدرت تفکر يا تمرکز ، يا احساس بلاتکليفي.
* افکار عود کننده درباره مرگ( نه فقط ترس از مردن)، فکر مکرر خودکشي بدون هيچ نقشه خاصي،اقدام به خودکشي، يا داشتن نقشهاي معين براي انجام خودکشي.
اما نکته مهم علت يابي مشکل شماست تا راهکار درماني مناسب اتخاذ شود که اين امر توسط متخصص روانپزشک و روانشناس در دو حوزه دارو درماني و روان درماني قابل انجام است .
نکته بعدي سن شماست. توصيه اکيد مي شود مشکل را پيگيري کنيد تا به بهبودي کامل برسيد چراکه در اين سن به واسطه هيجان مداري بالا، امکان بروز رفتارهاي پرخطر وشکل گيري مشکلات جدي تر نيز وجود دارد، همچنين به شدت ازهر نوع خود درماني و عمه درماني! بپرهيزيد.
در باب درمان و بهبود علائم ده ها راه و روش پيش روست که بسته به علت بيماري و شرايط خاص فردي شما مسير مشخص خواهد شد. در ادامه به رفتارهاي برخي شخصيت هاي مستعد خمودگي وافسردگي اشاره مي شود:
* تا مي توانيد سخت گير باشيد و کوتاه نياييد، حتي براي رد شدن اتفاقي فردي از مقابل تلويزيون.
* بيشتر وقتتان را صرف تماشاي تلويزيون و گوش کردن به راديو کنيد.
* اصلا از موقعيت هاي استرس زا پرهيز نکنيد و خود را در متن موقعيت قرار دهيد، اصلا خودتان موقعيت استرس زا خلق کنيد خودش نوعي خلاقيت است!
* تا جايي که مي توانيد بي نظم وبي برنامه باشيد، «از شنبه ديگر با برنامه پيش مي روم» ، جمله اي است که خيلي بي برنامه بودن تان را پوشش مي دهد!
* درباره بيماري هاي جسمي و رواني خود کاملا بي اعتنا باشيد، خودش خوب مي شود!
* از معاشرت با دوستان و اقوام پرهيز کنيد و زود رنج و حساس باشيد و با کوچک ترين بهانه ارتباط چندين و چند ساله را قطع کنيد، مدرن باشيد فقط با رايانه واشکال و اصوات آن چت کنيد!
* براي تربيت ذهني و رفتاري خود وقت نگذاريد، نيازي نداريد در چند ده ساله آينده به روش آزمايش و خطا تمامش را ياد مي گيريد، ثانيا شما نقصي نداريد!
* فقط کار کنيد و پول در بياوريد و باز کار بيشتر و پول بيشتر و همين طور ادامه دهيد، تفريح نکنيد که هدر دادن پول است ، اشتباه مي کنند شما خسيس نيستيد، فقط پس انداز مي کنيد. بالاخره يک روز فرصت استفاده از پول هايتان را پيداخواهيد يا خواهند کرد!
حال انتخاب باشماست که سلامت و بهداشت رواني را انتخاب کنيد يا خمودگي وافسردگي پنهان ؟