دانلود فایل های روانشناسی
روانشناسان و نظریه ها

شخصیت درونگرا و ۴ نوع آن

شخصیت درونگرا اغلب اعضای گروه‌های اجتماعی هستند که درک نادرستی درباره آنان وجود دارد. هوای بدگمانی وجود دارد که آنها را به دلیل طبیعت آرامشان احاطه کرده است. این می‌تواند به عنوان ناتوانی در برقراری ارتباط، بی‌دست و پا بودن در موقعیت‌های اجتماعی یا حتی عدم اعتماد به نفس دیده شود.

اما درونگرا بودن لذت زیادی دارد و علاوه بر این، بیشتر از آن چیزی که تصور کنید، انواع فرعی شخصیت درونگرا وجود دارد. درونگراها فقط افراد ساکت سر میز شام نیستند. چهار تیپ شخصیتی متمایز وجود دارد. اگر تا به حال از خود و اینکه چرا متفاوت از دیگران عمل می کنید سؤال کرده‌اید، این کهن الگوها می‌توانند به اعتبار شخصیت شما کمک زیادی کنند.

۱- شخصیت درونگرای اجتماعی

نوع کلاسیک درونگرا که همه ما می‌شناسیم. یک درونگرا اجتماعی فردی است که به طور قطعی ترجیح می‌دهد زمان خود را به تنهایی بگذراند. آنها تمام تلاش خود را می کنند تا اطمینان حاصل کنند که زمان مورد نیاز خود را برای خود دارند. اما اگر آنها معاشرت کنند، فقط با یک گروه بسیار نزدیک از دوستان خواهند بود.

دلیل اینکه یک شخصیت درونگرا اجتماعی اینگونه زندگی می‌کند این است که واقعاً از همراهی خود لذت می‌برد و اگر مدت طولانی را در حضور دیگران سپری کند، احساس تخلیه عاطفی می‌کند. این همان خجالتی بودن یا اضطراب نیست. درونگرایی اجتماعی ترجیحی است که اغلب با احساس دوری یا بی‌تفاوتی اجتماعی اشتباه گرفته می‌شود.

۲- درونگرای درون‌نگر

نوع شخصیت درونگرای درون‌نگر کسی است که زمان زیادی را در ذهن خود صرف می‌کند. شما هم‌چنین می‌توانید آن را به عنوان نوعی درونگرایی فکری در نظر بگیرید. این شخص دوست دارد به هر چیزی که می‌بیند و می‌شنود فکر کند. آنها دنیای درونی غنی و پیچیده ای دارند که با توجه به اینکه بیشتر وقت خود را در آنجا می‌گذرانند جای تعجب ندارد.

اما این به دور از یک چیز منفی است. نوع درون نگر به شدت خود انعکاسی است. آنها در تجزیه و تحلیل پویایی‌های اجتماعی ماهر هستند و از تأثیری که حضورشان بر یک موقعیت خاص می‌گذارد بسیار خودآگاه هستند. برخی افراد ادعا کرده‌اند که تیپ‌های درون‌نگر در دنیای فانتزی خودشان گم می‌شوند، ولی در واقع آن‌ها درگیر تفکر انتقادی عمیقی هستند.

شخصیت درونگرا
شخصیت درونگرا

۳- شخصیت درونگرای مضطرب

درونگرای مضطرب کسی است که در تعامل با افراد در جایی که حضور پیدا میکنید با برچسب اختلال اضطراب اجتماعی مبارزه جدی دارد! اقدامات این فرد حول محور ناتوانی درک شده آنها در عملکرد در گروه‌های بزرگ مردم است.

آنها اغلب دعوت به رویدادها را رد می‌کنند، نه به این دلیل که گروه خود را ترجیح می‌دهند، بلکه به این دلیل که همگی از اضطراب بالایی که بودن در کنار دیگران برای آنها ایجاد می‌کند آگاه هستند. این نوع از درونگراها اغلب خود را در یک حلقه‌گیر می‌بینند.

آنها تجربیات آینده خود را بر اساس روابط قبلی خود تصور می‌کنند، و این باعث می‌شود که آنها را در ذهنیتی با عزت نفس پایین ریشه بدوانند. درمان شناختی رفتاری می‌تواند راه زیادی برای شکستن این الگوهای فکری منفی داشته باشد.

۴- درونگرای محدود یا مهار شده

نوع مهار شده کمی کمتر شناخته شده است اما اگر کمی دقت کنید در واقع بسیار رایج است. این توصیف کسی است که خود را عقب نگه می‌دارد و قبل از اینکه کاملاً خود را بیرون بگذارد، کمی طول می‌کشد تا با مردم “گرم شود”.

این افراد از تعاملات اجتماعی نمی‌ترسند، برعکس، بسیاری از آنها از ملاقات با افراد جدید لذت می‌برند، اما معمولاً در مورد افرادی که با آنها صحبت می‌کنند بسیار گزینشی هستند و ترجیح می‌دهند بیشترین قسمت خود را برای کسانی که اعتماد آنها را جلب کرده‌اند، ذخیره کنند.
این می‌تواند یک درونگرای محدود را مرموز جلوه دهد. اما آنها به سادگی در یک صندلی عقب نشسته و قبل از اینکه اقدامی انجام دهند، مشاهده می‌کنند. آنها همیشه قبل از صحبت کردن فکر می‌کنند و وقتی اعتماد آنها را به دست آوردید، برای مدت طولانی آن‌ها همراه شما باقی خواهند ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button