دانلود فایل های روانشناسی

درمان افسردگی : مراقبت از خود در زمان افسردگی

 ‍درمان افسردگی: خود مراقبتی هنگام افسردگی چگونه است؟

افسردگی اختلالی است که نیازمند رفتارهای خود مراقبتی می‌باشد، زیرا که نپرداختن به این‌گونه رفتارها احتمال عودِ بیماری را افزایش می‌دهد.

۱-  در جلسات درمان افسردگی غیبت نکنید:


با گذشتن زمان و به محض اینکه احساس می‌کنید کمی بهبود یافته اید، تمایل شما برای ادامه‌ی روند درمان کاهش می‌یابد و ممکن است بخواهید از جلسات غیبت کنید.
اما کار صحیح آن است که در رابطه با این عدم تمایل، با درمانگرتان صحبت کنید. اگر بهبودی حاصل شده بود ممکن است فاصله‌ی جلسات‌تان را افزایش دهد، در غیر این صورت علت پشت پرده‌ی بی میلی باید عمیقا مورد بررسی قرار بگیرد.


۲-  داروها را دقیقا طبق دستور روانپزشک مصرف کنید:


فراموش کردن یک دُزِ دارو در درمان افسردگی، می‌تواند در روند درمان اخلال ایجاد کرده و موجب بازگشت علائم بیماری شود.
همچنین مصرف الکل و مواد مخدر با داروها تداخل دارد و خطرناک است.

اگر قصد متوقف کردن داروی خود را دارید، حتما با پزشک خود درمیان بگذارید و هرگز بدون مشورت پزشک یک چنین تصمیمی نگیرید. درمانگر شما می تواند در صورت لزوم نوع دارو یا دوزِ مصرفی آن را تغییر دهد تا با بدن شما سازگار شود.

۳-  خواب کافی داشته باشید:


خواب می‌تواند نقش مهمی را در اختلالات خلقی به ویژه درمان افسردگی، بازی کند، بدین صورت که خواب کم، موجب تشدید حالت شیدایی شده و افزایش میزان خواب سبب وخیم‌تر شدن افسردگی می گردد. بنابراین برخورداری از خواب کافی و رعایت بهداشت خواب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.


۴- فعال بمانید:


اثرات مخرب و تضعیف کننده‌ی افسردگی، فعال بودن و تحرک داشتن را به شدت دشوار می‌کند. اما در حقیقت فعالیت، دشمن افسردگی است. از فعالیت‌های کوچک مانند حرکات کششی، دوش گرفتن و یا انجام کارهای خانه شروع کنید و به مرور به این فعالیت‌ها بیفزایید و به سراغ یوگا، پیاده‌روی و شنا بروید.

پیشنهاد یک فراکاو:

دانلود کارگاه تخصصی و کاربردی درمان شناختی رفتاری افسردگی

دانلود پروتکل کامل درمان فعال سازی رفتاری برای افسردگی

دانلود کارگاه سلامت جنسی ویژه روابط زناشویی

دانلود مجموعه بی‌نظیر پروتکل‌های روانشناسی (آموزشی و درمانی)- شماره سه


۵- تغذیه‌ی مناسب را فراموش نکنید:

در درمان افسردگی، تغذیه‌ی نامناسب می تواند بر توانایی های شناختی و خلق شما تاثیر منفی بگذارد. حتی اگر حوصله ی آشپزی ندارید، وعده های غذایی را از دست ندهید زیرا این کار به بدتر شدن اوضاع کمک می کند. از خانواده یا دوستانتان کمک بخواهید یا می توانید از بیرون برای خودتان غذا سفارش بدهید.


۶- مراقب آغاز کننده‌ها باشید:


مهم است که نسبت به رویدادها و موقعیت‌هایی که موجب بروز علائم و عود حالت افسردگی می‌شوند، هوشیار باشید. بدین ترتیب مرزهایتان را مشخص کنید تا بتوانید از خودتان محافظت کنید.

۷- مراقب آدم‌های دور و برتان باشید:


اگر نمی‌توانید روابط خود را با افرادی که سبب وخیم‌تر شدن حال شما می‌شوند، حذف کنید، سعی کنید کم‌ترین برخورد را با آن‌ها داشته باشید و بیشتر وقت خود را با افرادی که انرزی مثبتی دارند بگذرانید.


۸-  منزوی نشوید:


روابط خود را با خانواده و دوستان حفظ کنید و از انزوا دوری بجویید. به عضویت گروه‌های حمایتی در بیایید و از خدمات مشاوره‌ای استفاده کنید. درمان افسردگی نیازمند حفظ روابط اجتماعی می‌باشد.

۹- محیط آرام و سالمی را بسازید:

به نور خورشید اجازه دهید تا وارد خانه شود و از آن استفاده کنید. همچنین تحقیقات نشان داده اند که بوی خوش موجب آرامش و بهبود کیفیت خواب می‌شود.فضای خانه را با چند شاخه گل تزیین کنید و از نیروی موسیقی برای شادتر کردن محیط پیرامونی خود بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button