دانلود کارگاه مهارت حل تعارض در روابط بین فردی
هر نوع تنوع دیدگاه یا اختلاف نظر تعارض یا مخالفت محسوب نمی شود. تعارض زمانی شکل می گیرد که اختلافها و تفاوتهای جدی شکل بگیرد. تعارض به تنهایی نمیتواند بد باشد و اتفاقا برای پیشرفت یک سازمان بسیار هم ضروری است منتها تا زمانی که به مشاجره و بحث و درگیری بوجود نیامده باشد.
تعارض فرایندی است که در آن فرد یا افرادی به طور عمدی می کوشند تا به گونه ای سبب ناکامی شخص یا اشخاص دیگر در رسیدن به علایق و اهداف شان شوند. تعارض بین افراد یک حقیقت جدا نشدنی زندگی است. این اختلاف ممکن است در هر مرحله و موقعیتی از زندگی ٬ در سازمان ها و روابط بین شخصی اتفاق بیافتد. یادگیری مهارت رفع اختلاف به شکل موثر برای هر شخصی بسیار مهم است.
اولین قدم برای رفع تعارض این است که ما چه استراتژی می خواهیم برای رفع آن برگزینیم. ولی در ابتدا برای رفع آن شما باید ریشه ی اش را پیدا کنیم و سپس نوع آن را.
۵ گونه برخورد با تعارض:
۱. رقابت یا جنگ:
این روش کلاسیک برد/باخت می باشد. در این مرحله شخصی که قدرت بیشتری داشته باشد مطمئنا می برد و دیگری مسلما می بازد.
۲. همکاری:
این بهترین نوع رفع تعارض می باشد و یک موقعیت برد برد به وجود می آورد. اما رفع تعارض به این شکل کمی زمان بر است و افراد باید راهی را پیدا کنند که هر دو با آن موافقت کنند.
۳. سازش یا مذاکره
این راه از گزینه برد/باخت بهتر است ولی نمی تواند نتیجه ای شبیه به برد/برد داشته باشد.
۴. انکار یا احتناب:
در این استراتژی هر دو گروه وانمود می کند که هیچ اتفاقی نیافتاده است. این استراتژی برای زمانی که هر دو طرف نیاز دارند که آروم بشوند و خونسردی خود را حفظ کنند خوب است. انکار یا اجتناب تا زمانی که هنوز بحثی شروع نشده باشد خوب است
ولی اگر می دانید که بحث بعدا ادامه پیدا خواهد کرد یا دوباره سرباز می کند بهتر است که از این روش استفاده نشود. این روش باعث می شود که نتیجه بازنده/ بازنده و همچنین حس بدی در طرفین نسبت به همدیگر بوجود بیاید.
۵.کاهش مشکلات
به ظاهر همه چیز خوب به نظر می رسد ولی در باطن ممکن است که هنوز تعارض وجود داشته باشد. این استراتژی شبیه به بالایی می باشد با این تفاوت که یکی با مشکل کنار می آید ولی نفر بعد مشکل همچنان با او است. استفاده از این استراتژی زمانی مناسب است که رابطه برای شما مهمتر از پرداختن به این تعارض باشد. اما اگر طرف دیگر بخواهد همچنان مسئله را مطرح کند اصلا خوب نیست.
اهمیت داشتن نگرش مثبت نسبت به تعارض:
نکته مهم در تلاش برای حل تعارض این است که هر دو طرف نگرش مثبتی برای حل تعارض داشته باشند و اینکه تعارض به ذات خود بد یا خوب نیست.
۱- اینکه تعارض اجتناب ناپذیر است و خوب است.
۲- ارزشها و خواستههای هر دو طرف ارزش یکسانی دارند.
۳- با همکاری یکدیگر، میتوانیم تعارض را حل بکنیم.
مراحل مذاکره:
۱- آماده شدن برای مذاکره است.
۲- شروع مذاکره
۳- پیشنهاد و پیشنهاد متقابل
۴-توافق
تعارض حتی بین صمیمیترین دوستان هم بوجود میآید. شناسایی قواعد و مقررات حاکم بر آن در زمان تعارض بسیار سودمند و کاربردی میباشد.
- چگونه با دیگران مذاکره کنیم؟
- چگونه با همسرم در جهت کاهش تنش از مهارت حل تعارض استفاده کنیم؟
- چگونه در تجارت و کار، سازمان و … از مهارت حل تعارض استفاده نماییم؟
- چگونه مشکلات والدین با فرزندان را با مذاکره کاهش دهیم؟
- و …
اطلاعات دانلود کارگاه مهارت حل تعارض:
- مدت زمان: ۴ ساعت و ۲۵ دقیقه
- فرمت فایل: MP3
- فرمت فایل فشرده: Zip
- حجم فایل فشرده: ۱۴۱ مگابایت
نکته مهم: لینک های دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. بر روی دکمه زیر کلیک کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.