به! من خودم یک پا روانشناسم!

روانشناسی از همان ابتدای کار با مشکلی مواجه شد

شما هیچوقت در کار لوله کش ساختمان دخالت نمیکنید ولی همیشه احساس میکنید به اندازه یک روانشناس از روان آدم ها سر در می اورید!
“به! من خودم یک پا روانشناسم!”

به عبارتی همانطور که داشتن ماشین به معنی مکانیک بودن نیست، انسان بودن هم به معنی روانشناس بودن نیست!

به نظر میرسد حتی دانشمندان کلاسیک همچون فروید با این مشکل روبرو بوده اند :
روانشناسی
“در رشته روانشناسی هیچگونه حرمتی دیده نمیشود. اگر سوالی در رشته فیزیک یا شیمی برای شما پیش بیاید کسانی که دانش فنی ندارند جلوی دهان خود را خواهند گرفت اما اگر نکته ای راجع به روانشناسی به زبان بیاورید موج قضاوت و مخالفت از هر جانب سرازیر خواهد شد! ظاهرا در این رشته دانش فنی معنی ندارد، هرکس صاحب یک زندگی روانی است پس به همین دلیل خود را روانشناس میداند! به نظر من این کسب عنوان از نظر قانونی نارسائی بسیار دارد.
داستانی راجع به زنی آورده اند که برای استخدام به عنوان پرستار نوزاد مراجعه کرد و وقتی از او پرسیدند که آیا میتواند از نوزادان مراقبت کند، با اعتراض جواب داد : اختیار دارید البته که میتوان، اخر ما هم خودمان یک زمانی نوزاد بودیم.”

The Question of Lay Analysis (1927)

دیدگاه شما در این باره چیست؟ آیا شما یا اطرافیان تان نیز این چنین رویکردی دارید؟

یک فراکاو

عاشق روانشناسی و گفتگو درباره اون هستم. در ۱۴ سال گذشته با علاقه در حوزه وب با تمرکز بر روی موضوع روانشناسی فعال بوده و هستم. /// جهان بیمار و رنجور است/// دو روزی را كه بر بالین این بیمار باید زیست/// اگر دردی ز جانش برندارم ناجوانمردی است

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

  1. در این زمینه با شما موفق هستم و به خصوص در ایران ما که همه از همه چیز سردر می آورند…

  2. متاسفانه نگاه اطرافیان من نیز چنیین است و حتی وقتی می گوییم باید به روانشناس مراجعه کنید بسیار مقاومت می کنند

  3. باور کنید توی همه ی زمینه ها و علوم همینطور هست. ببینید چقدر انسان نادان هستند که بدون داشتن -کوچکترین- دانشی از زیست شناسی و ژنتیک به خود اجازه ی رد کردن تکامل را می دهند! چقدر هستند که بدون -کوچکترین- درکی از مفاهیم فیزیک در کمال حماقت و بلاهت نظریات فیزیکدانان بزرگ را رد می کنند (مثلا در مورد بیگ بنگ یا عمر جهان)! شخصا با این موارد در زمینه ی کامپیوتر بسیار بسیار بسیار زیاد برخورد داشته ام! در زمینه ی پزشکی هم ماشاالله همه نظریه پردازی می کنند! اقتصاد و جامعه شناسی هم همینطور! البته این فقط مختص ایران و ایرانی نیست…

  4. حالا مگه روانشناسی چه تخصصی می خواد؟ من خودم به کل فامیل توصیه روان شناسی دادم همه هم جواب گرفتن و مشکلشون حل شده.

  5. واقعا همینطوره.واااااای که بعضیا آنچنان منم منم میکنن که انگار خود فروید یا…
    وقتی چنین آدمایی میبینم خیلی تاسف میخورم.مثلا پسره تازه ترم دوم روانشناسیه شروع کرده به مشاوره دادن!!!!!!!!!

  6. حالا عوام زدگی به کجا که نرسیده و اظهار نظر انچنانی نمیخواد راه دور برویم همین اظهار نظرات نوعی عوام زدگی در روانشناسی نیست دوست عزیز اخه هر موافقی یا مخالفی یک پشتوانه علمی و فلسفی خودش میخواد

  7. واقها باید بگم تو کشور ما همه خوشون رو روانشناس میدونن وبعضیا میگنن روانشناسی کار خاصی نیست

  8. سلام. دوستانی که ادعا می کنند در زمینه روانشناسی کاری کردند و مورد پذیرش شده یا مشکل را حل کردند بجای خود. حالا اگه بجای حل مشکل اونو مضاعف کردند چی؟ تازه خیال نکنید مشاوره یعنی نصیحت کردن.بلکه باید از راهبردها و تکنیک های هر نظریه هم سر در بیاری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا